Новости
20.05.2023

Модернізація промислового майданчика

Madeta, найбільший виробник молока в Чеській Республіці, хотів, щоб нова Madeta Akademie створила чітку візуальну ідентичність для приміщень компанії, інвестувала в енергоефективність та екологічність, а також оптимізувала синергетичне використання наявних будівель. Вони хотіли створити сучасний будівельний комплекс з відтінком індустріальної атмосфери, не відмовляючись повністю від присутніх архітектурних споруд.

Непросте завдання для архітекторів, яким довелося працювати з кімнатами на різних рівнях і дуже конкретними вимогами до простору в межах наявної колекції будівель. Деякі фасади та вікна мали бути збережені, що передбачало розбивання просторових конструкцій або влаштування ізоляції.

В інших місцях були побудовані нові будівельні елементи. Замовник хотів, щоб комплекс мав загальну прозорість та легкість як і ззовні, так і зсередини. Багатоплановий ансамбль

Madeta Akademie мала бути домінантою ансамблю. Фасади присутньої будівлі були очищені, відремонтовані, утеплені та об’єднані в єдиний каркас із чітко структурованими елементами. Нова вертикальна сходова вежа та горизонтальний вхідний портал із червоної цегли спрямовують погляд і створюють візуальну орієнтацію. Огороджувальна оболонка вежі поєднує отвори з цеглою, яка виступає з фасаду, створюючи різноманітну гру світла й тіні. Вікна від підлоги до стелі акцентують ефект цегляної кладки який видно зсередини.

Ці модифікації призвели до створення комплексу будівель із широким спектром потенційних застосувань: дві будівлі з окремим доступом і різними функціями тепер містять дев’ять кімнат для переговорів, конференц-зал, приватний ресторан із об’єднаним приміщенням для презентацій та достатнім простором для короткострокових і тривалих заходів. Передбачено. проєкт достатньо місця для короткострокового та тривалого розміщення гостей загальною кількістю на 36 місць.


Виступи та отвори на цегляному фасаді створюють цікаву гру світла й тіні, яка, на перший погляд справляє враження оптичної ілюзії.


Внутрішнє та зовнішнє оновлення
Під час будівництв відкриту територію двору було переосмислено і перевтілено на зелений громадський простір. За допомогою облицювальної цегли проєктувальник змогли створити візуальний зв’язок між Академією та сусідньою будівлею. Сусідня будівля була облицьована тією ж цеглою, що й Академія, але в більш світлому та менш домінуючому кольорі, створюючи відчуття зв’язку між двома будівлями, забезпечуючи перехід відтінків, щоб Академія не була надто затінена.

На додаток до креативних змін, зовнішні стіни також модернізували за допомогою теплоізоляційних керамічних блоків. Всередині споруджено звукопоглинальну та теплоізоляційну кладку. Кінцевим результатом є функціональний будівельний комплекс з відтінком індустріального шику, який ідеально вписується в сучасні тенденції дизайну.


Використана продукція:
Бельгійська цегла ручного формування білого кольору AgoraSuperWit (на фасадах будівлі)
Фасадна клінкерна цегла темного червоного кольору Австрійський формат
Тротуарна клінкерна бруківка Penter Red - червоного кольору
Porotherm 11.5 DryFix (всередині)
Porotherm 25 DryFix (зовнішні стіни)

← Назад к списку новостей